Vitello Tonato

Vitello Tonato

Categorieën:

Tags:

Vis en vlees, het blijft voor de meesten een niet al te alledaagse combinatie. Maar van dit gerecht hebben die Italianen toch weer een echte klassieker gemaakt. Ik heb dit gerecht nog een beetje gepimpt en zo wat gastronomischer gemaakt. Ik zou zeggen, zeker is proberen en laat het smaken op een dag dat de zon er al wat doorkomt.

Wat hebben we nodig? 4 pers.

Om te beginnen hebben we eigenlijk een goede snijmachine nodig om dit zo fijn te krijgen. Ik gebruik hiervoor de I-RON color snijmachine. Deze krijgt al mijn carpaccio's superdun. Heb je geen goede snijmachine vraag dan aan de slager of hij jouw vlees wilt versnijden want met een mes krijg je dit nooit zo fijn. 

800gr kalfsvlees

1 wortel

2 uien

1 rode ui

1 prei

Tijm

3 eieren

1 citroen

2 dl druivenpitolie

1 blikje ansjovis

100gr tonijn uit blik

50gr kappertjes

Een klein pakje rucola

Wat radijsjes 

Olijfolie

Peper 

Zout

Spoel de wortel,uien en prei en snijd seze in grove stukken en laat deze koken met de tijm. Leg het vlees in de bouillon en laat dit 40minuten zachtjes koken. Ondertussen maken we de saus. Doe de dooiers van de eieren in een beker samen met de citroen en de olie en mix alles met de staafmixer tot mayonaise. Voeg de tonijn , ansjovis, kappertjes en peper en zout aan de mayonaise toe en mix alles tot een gladde saus. 

Snijd hierna de rode ui, radijsjes en kalfsvlees in flinterdunne stukken en garneer het bord.

Werk af met rucola,kqppertjes, peper, zout en olie. Geef de saus er apart bij of dresseer deze mee op het bord.

Ik heb ook nog wat eetblare bloemen gebruikt voor de afwerking. Een leuke touch maar zeker niet noodzakelijk.